Be the change!

Engleski jezik za nove generacije

Kroz partnerstvo s izdavačkom kućom Expres Publishing, koja je prisutna i priznata na međunarodnoj sceni, stvorili smo novu generaciju udžbenika i dodatnih digitalnih i fizičkih sadržaja za učenje engleskog jezika u hrvatskim školama. Sva izdanja, ali i naša čvrsta podrška u obliku dodatnih materijala za učitelje engleskog jezika, u potpunosti su prilagođena novom kurikulumu. U kombinaciji s čak tri vrhunske digitalne platforme, učenje engleskog jezika prati suvremenog učenika i suvremenog učitelja u stalno rastućim zahtjevima ovladavanja ovim jezikom.

Raskošna izdanja za učenike

Svi učenici osim atraktivnih i sadržajno bogatih udžbenika na raspolaganju imaju i pripadajuću radnu bilježnicu (u višim razredima i s integriranom gramatičkom zbirkom zadataka). Udžbenici i radne bilježnice dostupne su u digitalnom obliku na platformi DigiBooks na kojoj učenici mogu sudjelovati virtualno u sklopu upravljanja nastavom. Osim platforme DigiBooks, udžbenici su svakom učeniku dostupni i na platformi mozaBook, gdje su dodatno obogaćeni atraktivnim sadržajima i alatima.

Materijali i alati za učitelje

Pregršt dodatnih materijala za učitelje učinit će svaki nastavni sat lakšim i usmjerenijim za provedbu, a učenicima uzbudljivijim i korisnijim. Udžbenici i radne bilježnice su za učitelje dostupni u vidu interaktivnog softvera, a upravljanje nastavom moguće je preko platforme DigiBooks. Za dodatne funkcionalnosti i atraktivne digitalne sadržaje svi su udžbenici dostupni na platformi mozaBook. Osim digitalnih sadržaja i alata, učiteljima su na raspolaganju tiskane verzije učiteljskih udžbenika (Teacher's Book) i učiteljskih radnih bilježnica (Teacher’s Workbook & Grammar Book, s rješenjima), Teacher’s Resource pack CD/DVD-ROMs (dodatni zadatci - All 4 skills, My Portfolio), tiskane slikovne i tekstualne kartice te plakati.

Alfina učiteljska podrška

Za učitelje koji koriste izdanja Alfa-Express Publishing pripremili smo brojne dodatne materijale za pripremanje i provedbu nastave, koji se preuzimaju s našeg virtualnog kabineta na Alfa Portalu. Brojni materijali uključuju prijedloge godišnjeg izvedbenog kurikuluma, detaljne tematske razrade, mjesečna planiranja, prijedloge dnevnih priprema, elemente vrednovanja i rubrike, prijedloge kartica za samovrednovanje, izlaznih kartica, prijedloge testova (više grupa), nastavne listiće, materijale za primjereni program u individualiziranom radu s učenicima s teškoćama u učenju,sa sadržajnom, jezičnom i grafičkom prilagodbom, materijale za dodatnu nastavu.

TRI DIGITALNE PLATFORME

Express DigiBooks

Digitalna platforma (web i desktop/mobile aplikacije) za učenike i učitelje koja uključuje kompletne sadržaje udžbenika i radnih bilježnica s pratećim multimedijskim sadržajima. Omogućava učiteljima upravljanje nastavom kroz umrežavanje svih razrednih odjela u kojima predaju kako bi učenicima mogli zadavati zadatke, odrediti rokove za izvršenje zadataka te pratiti svaku učenikovu aktivnost, uspješnost i napredak. SAZNAJ VIŠE

IWB software

Interactive Whiteboard (IWB) software cjelovito je i kompaktno digitalno rješenje za pametne ploče i računala s kompletnim sadržajem udžbenika i radne bilježnice u interaktivnom obliku s videima, audiozapisima, animacijama te interaktivnim igrama i zadatcima. Distribuira se na DVD-ROM-u ili USB-sticku.

mozaBook

Udžbenici Alfe i Express Publishinga dostupni su i na našoj općoj digitalnoj platformi mozaBook, gdje mogu biti dodatno obogaćeni mnoštvom digitalnih sadržaja i mogućnostima koje pruža. Naši ogledni udžbenici na toj platformi već sada su dostupni za pregled.

Smiles New Edition

Udžbenici za niže razrede osnovne škole

Klikom na gumb POGLEDAJ preusmjeravamo vas na stranicu udžbenika u sustavu mozaWeb.  
Za pristup oglednim primjercima udžbenika potrebno je biti registriran i prijavljen.
Digitalna inačica oglednog udžbenika otvara se klikom na opciju DEMO.
Ako niste registrirani, možete to učiniti na opciji Kreiranje novog računa.

Smiles 1 New Edition

Udžbenik iz engleskog jezika za prvi razred osnovne škole

POGLEDAJ

Smiles 2 New Edition

Udžbenik iz engleskog jezika za drugi razred osnovne škole

POGLEDAJ

Smiles 3 New Edition

Udžbenik iz engleskog jezika za treći razred osnovne škole

POGLEDAJ

Smiles 4 New Edition

Udžbenik iz engleskog jezika za četvrti razred osnovne škole

POGLEDAJ

Od školske godine 2021./2022. sve korisnike Smiles udžbeničke serije očekuju i nova jedinstvena izdanja koja će oduševiti i učenike i učitelje: Primary Booster 1 – 4, nova serija koja prati svaki osnovni nastavni program, a cilj joj je pomoći učenicima da se još prirodnije i lakše sažive s engleskim jezikom kroz uzbudljive projekte i dodatne aktivnosti.

Svi Primary Boosteri sadrže:
• raznolike teme i aktivnosti složene po zahtjevnosti
• zanimljive i ugodne projekte koji persnaliziraju učenje jezika
• uzbudljive radionice koje učvršćuju jezične vještine i razvijaju kreativnost
• zabavne, upečatljive i pamtljive pjesme koje ohrabruju učenike da ponavljaju
• jednostavne i jasne upute učenicima kako učiti samostalno, kod kuće i u školi
• atraktivne i zabavne naljepnice

Klikom na gumb SAZNAJ VIŠE možete steći uvid u demo-verziju izdanja.

PODRŠKA ZA ALFA-NASTAVNIKE

 • prijedlog godišnjeg izvedbenog kurikuluma, detaljne tematske razrade, mjesečno planiranje, dnevne pripreme
 • elementi i kriteriji vrednovanja
 • prijedlog testova – Word/PDF (A i B grupa)
 • prijedlozi izlaznih kartica i kartica za samovrednovanje
 • materijali za primjereni program s jezičnom, grafičkom i sadržajnom prilagodbom
 • nastavni listići
 • projektni zadatci
 • dodatna nastava
 • CLIL reader-i
 • video lekcije za svaki nastavni sat
 • edukacije/webinari
 • didaktička igra Pictlish – kompletno gradivo Smiles udžbenika kroz zabavnu društvenu igru
posjeti alfa portal

Right on!

On Screen

New Enterprise

Za sve dodatne informacije i pitanja kontaktirajte nas na engleski@alfa.hr.