A-udžbenik – jedinstveni učiteljski udžbenik s cjelovitom metodičkom podrškom

ŠTO JE A-UDŽBENIK?

A-udžbenik digitalna je inačica udžbenika samo za Alfa-učitelje. A-udžbenik sadrži prijedloge godišnjih izvedbenih kurikuluma, tematske hodograme, razrade tema, različite prijedloge i kriterije vrednovanja, detaljne pripreme, planove ploča, rješenja dodatnih materijala, prezentacije, banke pitanja, ispitne materijale, prijedloge obrade lektira, listiće za dodatnu i dopunsku nastavu, izlazne kartice, kartice za samoprocjenu i sve ostale metodičke materijale potrebne za provođenje nastave, ovisno o predmetu.

Svi se ovi dodatci nalaze na unutarnjim marginama udžbenika, a na vanjskim su marginama digitalni dodatci koji su vidljivi i učitelju i učeniku, poput zvučnih zapisa, videa, društvenih igara, kvizova, 3D animacija, poveznica i sl.

KOJA JE PREDNOST A-UDŽBENIKA U ODNOSU NA KLASIČNE WEB STRANICE S METODIČKIM MATERIJALIMA?  

A-udžbenik olakšava i ubrzava nastavne procese ondje i kada je to najpotrebnije. A-udžbenikom postiže se cjelovitost nastavnog procesa – učitelju je sav potreban materijal dostupan na istome mediju i mjestu. Prednost je A-udžbenika u tome što je sva metodička podrška postavljena uz pripadajuće nastavne sadržaje.

Uz ovakav udžbenik Alfa-učitelj ne mora tragati za vezanim metodičkim materijalima odlaskom na druge virtualne lokacije, što štedi dragocjeno vrijeme provedeno u pripremi i provedbi nastave. Bez obzira na jedinstvenost A-udžbenika, svim je učiteljima i dalje dostupan Alfa Portal.

MOGU LI DO A-UDŽBENIKA DOĆI UČENICI?  

Učenici ne mogu otvoriti ta izdanja i pristupiti sadržajima namijenjenim učiteljima, primjerice prijedlozima provjere znanja i sl. Pristup A-udžbeniku omogućava se svakom učitelju koji odabere Alfin udžbenik odobravanjem pristupa na Alfa portalu za preuzimanje, a može se pokretati isključivo u mozaBook CLASSROOM softveru za učitelje.

KAKO SE KORISTI A-UDŽBENIK?  

U standardnom elektroničkom udžbeniku digitalni su sadržaji izdavača smješteni na vanjske margine (rubnice) virtualnih stranica, dok su u A-udžbeniku uvijek smješteni na unutarnje margine. Jednostavnim klikom na ikonu pokreće se digitalni sadržaj ili otvara program namijenjen za određenu vrstu datoteka (Word, Excel, PowerPoint, PDF i sl.).

Sve druge funkcionalnosti identične su standardnim najnaprednijim ALFA i mozaWeb/mozaBook digitalnim udžbenicima.

A-udžbenici:

RAZREDNA NASTAVA

Čitam i pišem 1, hrvatska početnica

A-udžbenik iz hrvatskoga jezika za učitelje – prvi razred osnovne škole

preuzmi

Čitam i pišem 1, hrvatska čitančica

A-udžbenik iz hrvatskoga jezika za učitelje – prvi razred osnovne škole

preuzmi

Čitam i pišem 2

A-udžbenik iz hrvatskoga jezika za učitelje – drugi razred osnovne škole

preuzmi

Čitam i pišem 2, čitanka

A-udžbenik iz hrvatskoga jezika za učitelje – drugi razred osnovne škole

preuzmi 

PREDMETNA NASTAVA